Selecteer een pagina

Donderdagavond landde een Boeing 737-700 op Twente Airport. Het toestel is reeds uit dienst genomen en wordt ontmanteld door AELS. Het is het 25ste vliegtuig dat voor demontage op de luchthaven voor land.

De 737, met registratie N340FT, behoorde tot deze maand tot de vloot van Xiamen Airlines. Woensdag vertrok het toestel vanaf Xiamen Airport richting Nederland. Voor het vertrek moest eerst een technisch probleem worden verholpen. De machine arriveerde daarom iets later op Twente Airport dan oorspronkelijk gepland. Via tussenstops in Karachi, Pakistan, en Caïro, Egypte vloog de machine naar de luchthaven.

Na de landing werd de Boeing naar het platform van Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) werd gesleept. De 737 is negentien jaar oud en vloog haar hele leven voor Xiamen Air met registratie B-5216. De ferry vlucht had als callsign OMD194 en werd uitgevoerd door Nomadic Aviation.

De N340FT is het eerste vliegtuig dat dit jaar voor ontmanteling op Twente Airport land. De machine kreeg een plek naast twee vliegtuigen van Air France, die vorig jaar voor demontage arriveerden. AELS ontmantelde ook al eens eerder een vliegtuig van een Chinese luchtvaartmaatschappij. Dat betrof een Airbus A320 van Cathay Dragon.

N340FT – Boeing 737-75C – (ex) Xiamen Airlines – © Tim Volmer
N340FT – Boeing 737-75C – (ex) Xiamen Airlines – © Tim Volmer
N340FT – Boeing 737-75C – (ex) Xiamen Airlines – © Tim Volmer
Overzicht AELS-platform © Tim Volmer