Selecteer een pagina

Over ons

EHTWspotters is een groep die is opgezet door spotters en luchtvaartenthousiasten die geïnteresseerd zijn in de activiteiten op en rondom Twente Airport. De groep is geen vereniging waar mensen lid van kunnen worden, maar een informeel netwerk van mensen die een gemeenschappelijke interesse delen. De afgeschermde Facebook-groep is het platform waar geïnteresseerden foto’s en informatie kunnen delen, of vragen met betrekking tot de luchthaven kunnen stellen.

EHTWspotters is opgericht in 2017 en bestaat inmiddels ruim zes jaar. Het begrip ‘EHTW’ in de naam van de groep is de ICAO-code voor Twente Airport. Dat is een unieke afkorting waar elke luchthaven op de wereld over beschikt. De eerste één of twee letters van de ICAO-code geven het land aan waar de luchthaven toe behoord, de overige letters identificeren de luchthaven.

Wie zijn wij?

Patrick Volmer

Tim Volmer

Waar is alle informatie te vinden?

De website van EHTWspotters kan worden gezien als een database. Alle vliegbewegingen (movements) van de afgelopen jaren zijn terug te vinden op de site. Tevens plaatsen wij hier foto’s van vliegtuigen en helikopters die Twente Airport hebben bezocht. Ook worden er incidenteel artikelen gepubliceerd over bijzondere gebeurtenissen op de luchthaven. Mocht u een vraag hebben over de groep of de luchthaven kan die worden gesteld door het contactformulier in te vullen.

Verder is EHTWspotters terug te vinden op verschillende sociale media platformen. Zo heeft de groep een eigen pagina op Facebook en Twitter (X). Verder zijn foto’s niet alleen op de website terug te vinden, maar ook op Instagram. Zoals eerder genoemd is in de afgeschermde Facebook-groep ruimte om onderwerpen bespreekbaar te maken en informatie te delen. We raden iedereen aan die toegang heeft tot informatie m.b.t. vliegbewegingen of andere evenementen, zich aan te melden voor de Facebook-groep en de informatie met ons te delen. Dit helpt ons onder andere met het correct verwerken van de movements op de site.

Voor meer handige adressen, zie de pagina ‘Luchtvaart links